NAJSKUPLJA KUĆA ZA ODMOR PRODATA U ZAPADNOJ SRBIJI: Najveće interesovanje vlada za vikendicama u ovom delu zemlje

Z. R.

01. 09. 2020. u 13:29

EPIDEMIJA korona virusa značajno je uticala i na tržište nekretnina u Srbiji.

НАЈСКУПЉА КУЋА ЗА ОДМОР ПРОДАТА У ЗАПАДНОЈ СРБИЈИ: Највеће интересовање влада за викендицама у овом делу земље

Foto: B. Rajčević

Dok je prodaja stanova, poslovnog prostora i zemljišta opala, promet vikendica je porastao za čak 39 odsto. Za prvih šest meseci prodata je 551 kuća za odmor, dok ih je u istom periodu 2019. prometovano 155 manje. Najveća potražnja bila je u Vojvodini, konkretno u opštinama na padinama Fruške Gore. Rekorder po broju prometovanih nekretnina ovog tipa je Inđija, gde je prodato 98 vikendica, gotovo duplo više nego u istom periodu lane kada su nove vlasnike dobile 52. U ovoj opštini postignuta je i druga najviša cena nekretnine od 200.000 evra. Skuplja je bila jedino kuća za odmor u Čajetini, na Zlatiboru i to za 53.000 evra.


I u ostalim fruškogordskim opštinama oboreni su rekordi. U Beočinu je prodato 45 objekata, u Irigu 22, a u Sremskim Karlovcima 28.

Najjeftinija vikendica kupljena je za 1.000 evra i to u Zrenjaninu. Na teritorijama svih ostalih gradova u kojima su evidentirane prodaje kuća za odmor one se nisu mogle naći za sumu manju od 3.000 evra. Na Zlatiboru nije bilo objekta na prodaju ispod 26.000 evra.
- Primetno je veći promet na tržištu vikendica ostvaren u Vojvodini, dok na turistički atraktivnim lokacijama u našoj zemlji, broj ostvarenih kupoprodaja nije bio značajan - navode u Republičkom geodetskom zavodu. - Primetan je i veći broj kupoprodaja vikendica sa cenom većom od 20.000 evra u odnosu na isti period 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)