PONOVO AUTO-VOZ DO BARA: Evo od kada saobraća i KOJE USLOVE morate da ispunite

Tanjug

31. 08. 2020. u 19:41

OD četvrtka 3. septembra ponovo će početi da saobraćea međunarodni voz za Crnu Goru, saopštilo je danas preduzeće„Srbija Voz" a.d.

ПОНОВО АУТО-ВОЗ ДО БАРА: Ево од када саобраћа и КОЈЕ УСЛОВЕ морате да испуните

Foto: Arhiva VN

Kako se navodi, večernji međunarodni voz iz Topčidera za Bar, polaziće u 21:10 časova, a iz Bara za Topčider, polaziće u 19:00 časova.

Voz će imati kola sa sedištima, kušet kola, spavaća kola i kola za prevoz praćenih automobila.

Karte će biti u prodaji od utorka 1. septembra.

Iz "Srbija Voza" apeluju na sve putnike da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i u skladu sa preporukama, uz obavezno korišćenje zaštitne maske prilikom putovanja.

Iz železničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) takođe je saopšteno da od četvrtka počinje da saobraća međunarodni železnički saobraćaj na relaciji Bar-Topčider-Bar, koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice sa Srbijom zbog korona virusa.

U saopštenju ŽPCG stoji da će u saobračati samo nočni voz, koji iz stanice Bar polazi u 19.00 sati, iz Podgorice u 20.05 sati i iz Bijelog Polja u 22.43 sati sa dolaskom u Topčider u 6.12 sati.

"U zavisnosti od interesovanja i potražnje ubrzo če biti pokrenut i dnevni voz", navedeno je u saopštenju.

U saopaštenju se ističe da je obavezno je nošenje zaštitnih maski prilikom kupovine vozne karte, ulaska u voz i tokom putovanja, osim za putnika dok boravi sam u kabini i decu mlađu od pet godina, kao i merenje temperature pri ulasku u voz.

Dodaje se da je u slučaju pojave simptoma i znakova infekcije zabranjen ulazak u voz i obavezna je samoizolacija i testiranje te ponašanje u skladu sa rezultatom testa.

Obavezno je prijavljivanje kondukteru/pratiocu kola simptoma ili zdravstvenih poteškoča koje se jave tokom putovanja.

Obavezno je državanje fizičke distance prilikom kupovine voznih karata, na peronima i u vozu.

U saopštenju se podseća da je za putnike koji dolaze iz inostranstva obavezno posedovanje važećeg negativnog PCR testa na korona virus ili pozitivnog ELISA testa ne starijeg od 72 sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024