LJAJIĆ NAJAVIO: Uskoro novi paket pomoći za hotelijere

Tanjug

17. 08. 2020. u 14:58

ЉАЈИЋ НАЈАВИО: Ускоро нови пакет помоћи за хотелијере

Predrag Mitić

MINISTAR trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić rekao je danas da se razmatra poseban paket pomoći turističkoj privredi i da je već održano nekoliko sastanaka sa predstavnicima hotelijera u zemlji.

-Želimo da čujemo njihove predloge i sugestije. Naš plan je da se u taj paket pomoći uključe i turističke agencije koje su posebno pogođene ovom krizom, videćemo koji će biti epilog svih tih razgovora, ali nema nikakve sumnje da se sprema novi paket pomoći za našu hotelsku industriju kako bi joj pomogli da opstane-rekao je LJajić za Prvu.

LJajić je tako odgovorio na pitanje da li postoji plan da država pomogne i turističkim agencijama pošto su velikom problemu.

Podseća da je država već imala dva paketa pomoći privredi, koji su koristili i privrednici iz turističke industrije, ali da se sada razmatra poseban paket pomoći koji bi se odnosio samo na turistički privredu.

Kaže da su hoteli u unutrašnjosti uglavnom puni, ali da su oni u velikim gradovima poluprazni i da rade sa smanjenim kapacitetima.

LJajić dodaje da je nezahvalno davati prognoze kada bi mogao da usledi oporavak srpskog turizma pošto to zavisi od globalne situacije po pitanju korona virusa i koje će posledice biti po svetsku ekonomiju.

Ministar je napomenuo da je seoski turizam doživeo afirmaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)