BEOGRAD – NOVI SAD ZA 30 MINUTA: Dogodine početak izgradnje trase do Subotice

Tanjug

10. 08. 2020. u 15:36

POTPREDSEDNICA vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorima Infrastrukture železnice Srbije Nebojšom Šurlanom i Srbija voza Jugoslavom Jovićem o aktuelnim projektima, poslovanju tih preduzeća u vreme trajanja epidemije i definisanju i rešavanju problema u skladu sa trenutnom finansijskom situacijom.

БЕОГРАД – НОВИ САД ЗА 30 МИНУТА:  Догодине почетак изградње трасе до Суботице

Foto M. Popović

Na sastanku je bilo reči o realizaciji infrastrukturnih projekata, sa posebnim osvrtom na modernizaciju brze pruge Beograd-Budimpešta, kako o završetku deonice od Beograda do Novog Sada, tako i o početku izgradnje deonice Novi Sad - Subotica, saopštilo je ministarstvo.

"Reč je o najvećem projektu ne samo u Srbiji, već u jugoistočnoj Evropi. Ministarstvo će, kao i do sada, biti tu da pruži svu podršku i pomoć da realizacija teče po ugovorenoj dinamici i da sledeće godine na jesen do Novog Sada putujemo za manje od pola sata", rekla je ministarka.

Mihajlović, sa druge strane očekuje da u prvoj polovini sledeće godine započne izgradnju i treće deonice od Novog Sada do Subotice, a da se uporedo izvode i radovi na rekonstrukciji regionalnih pruga.

Istakla je da je važno što se svi veliki projekti realizuju uprkos aktuelnoj situaciji, jer će to doprineti održanju naše ekonomije i privrednog rasta.

Direktori su ukazali i na izazove sa kojima se susreću, posebno kada je reč o smanjenim prihodima od putničkog saobraćaja na železnici, ali je konstatovano da je, uprkos kriznoj situaciji koja je pogodila ceo svet, važno da se održi nivo aktivnosti i likvidnost preduzeća, u čemu će država pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života