NEDIMOVIĆ: 1,9 do 2 miliona tona pšenice za izvoz

Novosti online

08. 08. 2020. u 13:53

НЕДИМОВИЋ: 1,9 до 2 милиона тона пшенице за извоз

Foto: N. Fifić

MINISTAR poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da očekuje 1,9 do dva miliona tona pšenice za izvoz, kada Srbija zadovolji svoje potrebe.

- Ove godine poljoprivreda će biti dobar generator rasta BDP-a i smanjenja posledica koronavirusa - rekao je Nedimović za TV Prva.


Prema njegovim rečima, kukuruz i soja čekaju žetvu, a žetva suncokreta je na nekoliko parcela Banata i Srema je počela.

Govoreći o protivgradnoj zaštiti, Nedimović je istakao da ne postoji nigde potpuna protivgradna zaštita već je ona na oko 50, 60 odsto.

Zato se, kako je rekao, gradi automatski protivgradni sistem, "koji je dosta precizniji".

Nedimović je ukazao da zajedno sa protivgradnim sistemom mora da ide sistem osiguranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

BG 1955

09.08.2020. 05:07

Gospodine ministre, prestanite da se hvalite sa necim za sta niste zasluzni. Svi znamo da je psenica rodila zahvaljujuci vremenskim uslovima. Kise je bilo dovoljno, padala je bas kad je bilo najpotrebnije. Iz istog razloga ocekujemo dobar urod kukuruza. Postovani gospodine ministre, reci nam nesto o razlozima uvoza paradajza iz Albanije i Makedonije, dok istovremeno poljoprivrednici iz okoline Leskovca na tone paradajza zaoravaju.

Paor

09.08.2020. 09:06

I sta je tu novo? Kad to poljoprivreda nije bila "generator" razvoja, prosperiteta.....ove zemlje? Kad to poljoprivreda nije gasila tamo gde je gorelo? Samo je seljak u svemu tome sagoreo.