V. D. DIREKTORA UPRAVE ZA SPREČAVANJE PRANJA NOVCA: Spisak NVO i pojedinaca iz medija nije tačan

Novosti online

29. 07. 2020. u 16:19

ŽELjKO Radovanović, v. d. direktora Uprave za sprečavanje pranja novca, kaže da nije tačan spisak novinara i nevladinih organizacija čije se finansije kontrolišu, a koji se ovih dana pojavio u nekim medijima.

В. Д. ДИРЕКТОРА УПРАВЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ПРАЊА НОВЦА: Списак НВО и појединаца из медија није тачан

Željko Radovanović

Kako se tvrdilo, Uprava je napravila spisak od navodno 20 ljudi i 37 organizacija ili udruženja i od banaka zatražila uvid u sve njihove transakcije od 1. januara 2019. Pojedinci sa spiska su to ocenili kao hajku i zastrašivanje.

Radovanović navodi da spisak koji se pojavio nije kompletan, kao i da neka lica koja su spominjana uopšte nisu predmet analize Uprave.

- Ne mogu javno da iznosim podatke jer se radi o poverljivom procesu, ali mogu da kažem da nisu svi koji su spominjani u medijima predmet ove analize, a još manje je to kompletan spisak svih onih koji su predmet našeg rada. Ceo proces provodi se uz striktno poštovanje zakona i međunarodnih propisa, što smo kao država obavezni da poštujemo. Institucije rade svoj posao i ponoviću da su četiri ministra iz Vlade Srbije bili predmet našeg rada, što jasno pokazuje da u Srbiji nema zaštićenih - navodi Radovanović.

Radovanović je juče istakao i da Uprava nema selektivan pristup u svom radu, da je ispitivala i imovinu i račune i aktuelnih ministara, te da je rizik kod organizacija neprofitnog sektora procenjivan i prošle godine i niko to nije ocenio kao hajku.

(kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel