MINISTAR MALI SE SASTAO SA AMBASADORKOM KINE: Izuzetno uspešna saradnja dve zemlje, u planu novi projekti

Tanjug

17. 07. 2020. u 13:13

MINISTAR finansija Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo, sa kojom je razgovarao o zajedničkim infrastrukturnim projektima dve zemlje, kao i o planovima za buduću saradnju.

МИНИСТАР МАЛИ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРКОМ КИНЕ: Изузетно успешна сарадња две земље, у плану  нови пројекти

Foto: Tanjug

Sagovornici su se saglasili da je dosadašnja saradnja dve zemlje bila veoma uspešna i intenzivna, naročito kada je reč o saradnji sa kineskim kompanijama koje su angažovane na izvođenju radova na infrastrukturnim projektima u Srbiji i kineskom Eksport-Import bankom, sa kojom su zaključeni kreditni aranžmani za nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Među njima su projekti izgradnje mosta Zemun–Borča sa pristupnim saobraćajnicama, deonica auto-puta Obrenovac–Ljig, deonica auto-puta Surčin–Obrenovac, prva faza paket projekta Termoelektrane (TE) Kostolac–B.

U toku je i realizacija druge faze paket projekta TE Kostolac-B, izgradnja deonice auto-puta Preljina–Požega, kao i izgradnja obilaznice oko Beograda–deonica most preko Save kod Ostružnice–Bubanj Potok.

Mali je istakao da je izgradnja infrastrukture jedan od prioriteta Vlade Srbije, kao i da će se sa tim aktivnostima nastaviti i sledeće godine.

On je dodao da je od presudnog značaja za bolji život Beograđana projekat izgradnje metroa, u kome učestvuju kineska i francuska strana.

Foto: Tanjug

Sagovornici su se saglasili da je važno da se svi projekti i u narednom periodu nastave u punom kapacitetu, što će doprineti privrednom rastu Srbije, navedeno je u saopštenju.

Mali je zahvalio ambasadorki na pomoći i podršci koju je Kina pružila Srbiji od početka pandemije korona virusa.

Foto: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel