NAJNOVIJI PODACI POKAZUJU: Najviše novih radnika u trgovini

J. Ž. S.

16. 07. 2020. u 13:59

PREMA najnovijim podacima u vezi sa kretanjem zaposlenosti u Srbiji u maju 2020. godine registrovano je dva odsto više zaposlenih nego u istom periodu prethodne godine, dok je u odnosu na april tekuće godine zabeleženo povećanje od 1,1 odsto, što je jasan pokazatelj da se krećemo u dobrom pravcu i da imamo dobru osnovu da prebrodimo krizu sa kojom se celi svet suočava usled epidemije korona virusa, rekao je Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ ПОКАЗУЈУ: Највише нових радника у трговини

Foto Tanjug

U maju 2020. godine u Srbiji je registrovano  2.203.247 zaposlenih osoba, što u odnosu na isti mesec prethodne godine predstavlja povećanje za 43.918, a u odnosu na april za 23.563 osoba.

-  Nastavićemo da se krećemo ka cilju koji smo postavili sebi, da prosečna plata u Srbiji 2025. godine bude 900 evra, a penzije 440 evra. Nova radna mesta i investicije se nalaze na putu ka sigurnom  uspehu -  poručio je Đorđević. 

Posmatrano po sektorima delatnosti, porast zaposlenosti je u maju, prema prethodnim podacima, najveći u trgovini na veliko i malo i popravci motornih vozila, uslugama smeštaja i ishrane, prerađivačkoj industriji i građevinarstvu.

Tokom borbe protiv korona virusa zdravstveni i socijalni radnici bili su najviše angažovani, gde je u maju 2020. godine u odnosu na isti period prethodne godine ukupan broj zaposlenih veći za 1,2 odsto ili 1.747 novozaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a