VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA: Neće biti smanjenja plata i penzija

Tanjug

15. 07. 2020. u 12:56

SRBIJA će podneti krizu zbog korone, ne lako, ali lakše nego druge zemlje i neće biti smanjenja plata i penzija u javnom sektoru, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i ukazao da nivo javnog duga u zemljama Evrope "skače" usled krize izazvane korona virusom, i na preko 200 odsto od BDP, dok je javni dug Srbije je na nivou od 57 odsto BDP-a.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Неће бити смањења плата и пензија

Foto: Instagram/buducnostsrbije

"Nigde u svetu nije laka situacija, nije ni u Srbiji, ali lakša nego bilo gde u Evropi. Biće i bolja situacija i ljudi mogu slobodno da troše novac i neće im kasniti, ni nedostajati ni plate u javnom sektoru, ni penzije, nijedan dan", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Primera radi, naveo je da je javni dug Italije prešao 150 odsto BDP-a, stopa duga raste i Francuskoj, Španiji, Grčkoj, gde je prešla 200 odsto BDP-a, Hrvatskoj, Crnoj Gori...

"U Srbiji je nivo javnog duga 57 odsto BDP-a. I zato ne brinite, biće situacija dobra, biće posla, plate i penzije", podvukao je Vučić.

Kako je rekao, najvažnije je da pobedimo koronu ozbiljnošću i odgovornoštću, jer je to, ističe, suština.

"Ne brinite, i kada mislite da nemamo rezerve, mi ćemo da ih pronađemo. Ali, da vadimo iz ćupa, ne dolazi u ozbir... Trend opšte kuknjave me ne zanima, Srbija će pobediti krizu, ne lako, ali lakse nego susedi i većina durgih u Evropi", rekao je Vučić.

Ponovio je da neće biti smanjivanja plata i penzija, što će morati da učini najveći deo zemalja, ali ne i Srbija, zahvaljujući stabilnom finansijskom sistemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (33)

star

15.07.2020. 13:24

Nema šta da se prigovori našem predsedniku i Vladi Srbije, koji su sve podredili interesima građana i države i svojim besprekornim radom izvode zemlju na pravi put, put bolje budućnosti.

Maja

15.07.2020. 13:35

Nikome nije sjajno zbog ovog opakog virusa, ali Srbija ce zbog dobre i odgovorne politike kakvu vodi nas predsednik, mnogo lakse i brze prebroditi krizu.

Vesna

15.07.2020. 17:30

Privreda Srbije na jakim i stabilnim nogama, što pokazuju i podaci zaduženosti BDP-a kod nas i u regionu. Srbija je zemlja sa perspektivom.

Vlada

15.07.2020. 19:09

Uprkos svim problemima sa epidemijom i padom agregatne traznje nasa zemlja ima stabilne finansije i privredu zahvaljujuci nerestriktivnoj politici Vlade. Zato primanja nece padati i imacemo najbolju stopu privrednog rasta o cemu svedoce MMF i Evropska unija.