Fokus NIS-a – ključni investicioni projekti

Promo

24. 06. 2020. u 14:13

“NIS će uprkos krizi, nastaviti sa ulaganjima u ključne projekte koji će doneti najviše benefita kompaniji u budućnosti”, naveo je Anton Čerepanov, zamenik generalnog direktora i finansijski direktor NIS-a u autorskom tekstu za magazin „Biznis“.

Фокус НИС-а – кључни инвестициони пројекти

Foto: Promo

Pišući o aktuelnim dešavanjima u naftnom sektoru izazvanim COVID-19, Čerepanov je istakao da je NIS u prvom tromesečju tekuće godine ostvario bolje operativne pokazatelje u mnogim oblastima nego prošle godine, ali su nepovoljni trendovi značajno uticali na finansijske rezultate. “NIS je prvi kvartal završio sa gubitkom od 1,1 milijarde dinara, ali je pokazatelj EBITDA ipak očuvan na pozitivnom nivou od 5,2 milijarde dinara”.


Prema rečima finansijskog direktora NIS-a, uprkos svemu kompanija je investirala 7,7 milijardi dinara u dalji razvoj, ali će u narednom period fokus biti i na jačanju efikasnosti i ostvarivanju ušteda u svim oblastima koje nisu ključne za biznis. “Finansijska disciplina uz očuvanje ključnih investicionih projekata prioriteti su NIS-a u ovom trenutku. Jedino na ovaj način iz sadašnjih okolnosti možemo izaći onako kako se to od NIS-a i očekuje-da bude snažna kompanija koja značajno doprinosi budžetu Srbije i koja svojim investicijama pokreće domaću privredu“, zaključio je Čerepanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali:  Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)