„Pejpal” promenio praksu prema korisnicima u Srbiji: Kada budete želeli da podignete novac, ODRAĆE VAS

Tanjug

nedelja, 21. 06. 2020. u 17:10

„Пејпал” променио праксу према корисницима у Србији: Када будете желели да подигнете новац, ОДРАЋЕ ВАС

Foto: Novosti arhiva

Jedna od najpopularnijih svetskih kompanija za elektronski transfer novca, "Pejpal" odnedavno je promenila praksu i uvela nova pravila za korisnike u Srbiji, piše "Politika".

Kako navodi list, svi oni koji su do sada svoj nalog povezivali sa deviznim računom u nekoj od domaćih banaka preko ove platforme su mogli da prebacuju i podižu novac u devizama uz plaćanje fiksne provizije. Sada sve devizne iznose „Pejpal” automatski konvertuje u dinare, po vrlo nepovoljnom kursu. Međutim, dok ne stigne na isplatu, novac često prođe još jednu ili čak dve konverzije, pri čemu klijent može da izgubi i deset odsto novca koji je prebacio sa „Pejpala”, navodi "Politika".

U Narodnoj banci Srbije za taj list kažu da su upoznati sa novom praksom „Pejpala”, koja podrazumeva obaveznu konverziju iznosa stranih valuta u dinare prilikom prebacivanja novca na račune u Srbiji, ali da nijedan ovdašnji propis nije uslovio ovu kompaniju da menja svoju poslovnu politiku u našoj zemlji.

"Od početka uvođenja opcije prijema novčanih sredstava, NBS nikada nije videla smetnje u tome da se novac povlači u devizama na račun kod domaće banke, bez nepotrebnih i nepovoljnih troškova konverzije u dinare", kažu u NBS za „Politiku”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)