TRŽNI CENTAR NA ŠEST HEKTARA: Kikinda prodaje parcelu za izgradnju ritejl parka

R. Š.

24. 02. 2022. u 11:58

ODBORNICI Gradske skupštine u Kikindi usvojili odluku o prodaji parcele na kraju grada, u Distričkoj ulici, kod motela "Lovac”za izgradnju ritejl parka, odnosno otvorenog tržnog centra.

ТРЖНИ ЦЕНТАР НА ШЕСТ ХЕКТАРА: Кикинда продаје парцелу за изградњу ритејл парка

Foto: Grad Kikinda i R. Š.

Kako je obrazloženo, postoji više zainteresovanih investitora da na ovoj lokaciji, površine od skoro šest hektara, izgrade novi trgovački centar, sa drugim sadržajima. Ovakvu odluku podržali su i odbornici vladajuće koalicije i deo opozicije.

-  Proteklih meseci razgovorali smo sa više potencijalnih investitora za izgradnju ritejl parka i uverili se da postoji ozbiljna namera da grade takav objekat, koji je nesumnjivo potreban našem gradu. Zato ćemo na prodaju ponuditi parcelu u bloku 9, kompleksu koji je predviđen za sportske sadržaje, rekreacije i uslužne delatnosti. Nakon usvajanja ove odluke sledi objavljivanje javnog oglasa o prodaji, a rok za podnošenje prijava biće 30 dana, od dana objavljivanja. Od prispelih ponuda komisija će odabrati najbolju. Zemljište ostaje u vlasništvu grada sve dok odabrani ponuđač ne uplati sredstava na račun Grada, a rok uplate je 60 dana - objasnio je Saša Tanackov, član Gradskog veća za privredu i investicije.

Tanackov je naveo da će početna cena za parcelu biti 178.092 evra i moraće da se plati odjednom. Procenu zemljišta izvršio je ovlašćeni procenitelj Ministarstva finansija. Kupac će biti u obavezi da u određenom vremenskom periodu izgradi objekte i uredi prostor.

- Ukoliko budući kupac ne izgradi ono što grad očekuje, zemljište se vraća gradu - naveo je Tanackov.

Maksimalna izgrađenost parcele ne sme da bude veća od 40 odsto od ukupne površine. Na prestalom prostoru trebalo bi da budu zelene površine i parkinzi.

- Važno je da će određeni broj sugrađana ovde dobiti radno mesto. Kada se izgradi takav park više naši sugrađani neće morati radi kupovine da odlaze u druge gradove. Očekujemo da kod nas dolaze građani Čoke, Novog Kneževca, Novog Bečeja, Ade, Sente, pa čak i susedne Rumunije - izjavio je gradonačelnik Nikola Lukač.

BIOSKOP KAO USLOV

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)