SRPSKA HRANA NA IZLOŽBI U DUBAIJU Nastupiće više od 270 privrednika iz oko 140 kompanija iz Srbije

B. Ca.

09. 02. 2022. u 13:45

"POLjOPRIVREDA i prehrana", tematski je nastup naše privrede na osmoj nedelji svetske izložbe Ekspo 2020 u Dubaiju, od 12. do 20. februara. Nastupiće više od 270 privrednika iz oko 140 kompanija iz Srbije.

СРПСКА ХРАНА НА ИЗЛОЖБИ У ДУБАИЈУ Наступиће више од 270 привредника из око 140 компанија из Србије

Foto Tanjug

 Biće predstavljene inovacije u poljoprivredi, povezivanju sa partnerima, upoznavanju iskustava i trendova u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi hrane.

Prema rečima Aleksandra Bogunovića, sekretara Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju Privredne komore Srbije, najveći broj privrednika iz Srbije je iz oblasti prerade voća i povrća, konditorske industrije, proizvodnje vina i primarne poljoprivredne proizvodnje. Očekuju se važni poslovni susreti sa privrednicima iz Slovenije, Poljske, Malte, Libana, Litvanije, Meksika, Australije, Malezije, Egipta, kao i mnogih drugih država.

Poseban događaj biće predstavljanje naših vinarija i destilerija distributerskim lancima koji zastupaju tržište čitavog Bliskog istoka. Privredna delegacija Srbije posetiće i Gulfud sajam prehrambene industrije koji okuplja predstavnike industrije hrane iz celog sveta.

- Srbija na Ekspou 15. februara obeležava Dan državnosti. Celodnevni program proslave Dana državnosti biće održan na više lokacija, a pratiće ga brojni kulturni i biznis programi, koji imaju za cilj da predstave Srbiju kao zemlju kreativnih stvaralaca i snažnu investicionu destinaciju - kažu iz PKS. - "Serbia Country Business Briefing" predstaviće najvažnije segmente srpske privrede u kojima postoji veliki potencijal za privlačenje novih investicija i realizaciju novih projekata, a to su prehrambena industrija i savremene tehnologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere