PREMIJERKA BRNABIĆ: Šteta u EPS-u koštaće manje nego restrikcije 2012. godine

Tanjug

28. 12. 2021. u 13:51

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je da se još ne zna koliko će državu koštati energetski problem koji se nedavno dogodio u termoelektrani u Obrenovcu, ali da je to mnogo manje nego 2012. godine, kada smo imali restrikcije struje za privredu.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Штета у ЕПС-у коштаће мање него рестрикције 2012. године

Foto: Tanjug

- Svakako računamo koliko nas košta sve ovo što se dešava. Da je završeno, nije, ali verujem da ćemo na kraju zime videti kako smo prošli u svemu ovome. Zasada mogu da kažem da košta mnogo manje nego 2012. godine kada smo imali restrikcije struje za privredu i kada nas je dan koštao stotine miliona evra - rekla je Brnabićeva, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Dodala je da tada niko nije pitao ni ko je kriv, ni koliko košta, ni ko je odgovoran, niti da li će neko da podnese ostavku ili će biti smenjen.

Brnabićeva je rekla da se Srbija danas mnogo promenila u odnosu na 2012. godinu i da sada imamo mnogo odgovorniju vlast, ali i slobodu medija.

- Danas mediji to mogu da pitaju, slobodniji su, mogu da traže odgovornost, tada to nije bilo moguće - rekla je Brnabićeva.

Ponovila je da će se videti koliko će ovo koštati državu, ali da je najvažnije da je sistem sada stabilan i da nemamo restrikcije.

- Mnoge države imaju restrikcije ili ih najavljuju. Mi se i dalje borimo i verujem da ćemo uspeti da ovu zimu izguramo bez ikakvih restrikcija, bilo električne energije ili gasa - dodala je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere