SUTRA POČINJE ISPLATA 20 EVRA POMOĆI DRŽAVE: Novac prvo leže na račun penzionera, ostali neće dugo čekati

Novosti online

06. 12. 2021. u 09:26

UPLATA 20 evra u decembru počeće sutra, i prvo će biti isplaćena penzionerima i primaocima socijalne pomoći, dok će svim ostalim građanima novac na račun leći 8. i 9, u sredu i četvrtak.

СУТРА ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА 20 ЕВРА ПОМОЋИ ДРЖАВЕ: Новац прво леже на рачун пензионера, остали неће дуго чекати

Foto: Profimedia/Ilustracija

Za 20 evra su mogli da se prijave svi oni koji se nisu prijavili za prethodnu pomoć, dok oni koji su dobili po 30 evra u maju i novembru nisu morali da se prijavljuju.

Podsetimo, prijava za 20 evra počela je 15. novembra, a ministar Siniša Mali istakao je da je ukupno bilo 99.157 validnih prijava.

Osim ove uplate u decembru, penzioneri mogu da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022, najkasnije do početka marta, biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Ministar Siniša Mali je juče rekao da je pomoć koja je isplaćena našoj privredi i građanima u potpunosti opravdana, što se vidi i po dobrim ekonomskim rezultatima.

- Pomogli smo našu privredu, sačuvali radna mesta, pomogli da se umanje posledice korona virusa. U međuvremenu napravili smo tri nove bolnice, gradimo fabriku vakcina. Nikada nismo imali tolike uspehe ni u zdravstvu ni u ekonomiji - rekao je ministar.

Pored povećanja penzija, od 1. januara će porasti i minimalna zarada u Srbiji, i iznosiće 35.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)