VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: Velika stvar za građane Srbije

Novosti online

01. 12. 2021. u 18:12

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio je sjajne vesti za građane Srbije.

ВУЧИЋ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Велика ствар за грађане Србије

Foto: Tanjug

Vučić je rekao da smo u trećem kvartalu postigli odlične rezultate - 7.7 odsto iznosti ekonomski rast, i da smo sada sasvim sigurni, da će stopa rasta biti preko 7.5 odsto u Srbiji na nivou cele godine.

- Ljudi su to zaslužili pametnom politikom i dobrim merama koje smo vodili. To znači , ne računajući Irsku zbog specifičnosti njihovog BDP, usled prisustva međunarodnih internet giganata, Srbija će kumulativno za 2020. i 2021. biti zemlja sa najvišom stopom rasta - objasnio je on.

Kazao je da je ponosan na građane i našu zemlju, što smo uspeli da budemo ekonomija najbržeg rasta u Evropi.

- Građani su to zaslužili radom, pametnom politikom I dobrim merama. To će značiti brži rast životnog standarda nego u svim delovima Evrope. Naravno ne znači da smo jači od Nemačke, jer smo zaostajali pet decenija, ali znači da se brže približavamo, naglasio je Vučić.

Preneo je da je razgovarao sa potpredsednikom Evropske komisije Marošom Šefčovićem oko upravljanja sirovinama Srbije unutar EU, I zajedničkim projektima na kojima Srbija treba da radi zajedno sa EU.

- Razgovarali smo kako da imamo održivost i obezbedimo napredak u upravljanju našim sirovinama. Kako da ne učestvujemo samo u trgovini sa EU, primamo njihove investicie, već zajednički pravimo ekonomiju celog kontinenta, kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)