REGISTRATOR PIŠE I POL: Izmene Zakona o privrednim društvima

S. B.

01. 12. 2021. u 15:53

U Srbiji trenutno posluje 32.733 privrednih društava čiji su osnivači žene i 96.949 preduzetnica. Od polovine naredne godine, kao predmet registracije u Agenciji za privredne registre biće upisivan i podatak o polu vlasnika, direktora i članova privrednih društava i preduzetnika.

РЕГИСТРАТОР ПИШЕ И ПОЛ: Измене Закона о привредним друштвима

Foto: Tanjug

To će omogućiti precizan uvid u broj kompanija čije su vlasnice žene, bolju statistiku i efikasnije formulisanje državnih programa podrške namenjenih privrednicama, objavila je Privredna komora Srbije.

- Žensko preduzetništvo prepoznato je kao veliki ekonomski potencijal, pa je potrebno konstantno ohrabrivati dame da započnu sopstveno poslovanje, da se ugledaju na već uspešne privrednice i slede njihove primere, ali i da kvalitetno iskoriste finansijsku pomoć koja je opredeljena za preduzetnice - kažu u PKS. - Usvajanje inicijative i njena primena od juna 2022. godine olakšaće PKS praćenje poslovanja privrednica, praćenje statistike o broju osnovanih/ugašenih privrednih društava osnovanih od strane žena, zastupljenost sektora i delatnosti poslovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja