MINISTAR MOMIROVIĆ: Jedan mali korak kako bismo Svrljig podigli u svakom smislu

Novosti online

23. 11. 2021. u 12:54

U SVRLjIGU nastavljamo investicije u komunalnu infrastrukturu i ekološke projekte, koji su apsolutni prioritet u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Vladi Republike Srbije, istakao je ministar Momirović na današnjem otvaranju radova u okviru projekta "Čista Srbija" u Svljigu.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Један мали корак како бисмо Сврљиг подигли у сваком смислу

Foto: MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

U opštini Svrljig u okviru projekta "Čista Srbija" biće izgrađeno 6.040 metara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 7.000 stanovnika.

- Ovde danas pokrećemo radove na kanalizacionoj infrastrukturi, izvodimo šest i po kilometara, a posle ćemo izgraditi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda kako bi Svrljig dobio šansu da svoju komunalnu infrastrukturu ima kao razvijene zemlje Srednje Evrope. Kada postavimo kanalizacionu infrastrukturu, uradićemo novi asfalt, što je još jedan mali korak kako bismo Svrljig podigli u svakom smislu sa standardom života za njihove građane - rekao je Momirović.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković istakao je da je početak projekta "Čista Srbija" u Svljigu pokazatelj politike jednakog razvoja Srbije, u kojoj se ne prave razlike između većih i manjih projekata, kao i lokalnih samouprava.

- Mi smo opština koja želi da radi na razvoju turizma. Ovom fabrikom unapređujemo zaštitu životne sredine na najviši nivo, što je Svrljig decenijama unazad pokušavao da uradi - kazao je Marković.

Rok za završetak radova je maksimum 39 meseci, uključujući probni rad. Ukupna vrednost projekta u Svrljigu je 4.518.967 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)