POPOVIĆ NAKON SASTANKA SA BORISOVIM: Očekujemo da Srbija dobije najpovoljniju cenu gasa

Novosti onlajn

17. 11. 2021. u 17:21

MINISTAR u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović sastao se sa zamenikom predsednika Vlade RF i predsednikom ruskog dela Međuvladinog komiteta Jurijem Borisovim sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi i sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

ПОПОВИЋ НАКОН САСТАНКА СА БОРИСОВИМ: Очекујемо да Србија добије најповољнију цену гаса

Foto: Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

Popović i Borisov održali su pripremni sastanak pred susret dvojice šefova država, na kojem je jedna od glavnih tema bilo pitanje snabdevanja Srbije prirodnim gasom iz Rusije.

- Kao što je rekao predsednik Vučić, pitanje nabavke i cene gasa je najvažnija tema za Srbiju u ovom trenutku. Očekujemo da će naša zemlja dobiti najpovoljniju cenu gasa i da ćemo dugoročno osigurati energetsku stabilnost u Republici Srbiji - poručio je posle sastanka Popović.

On je istakao da se osim o gasu, razgovaralo i o više bilateralnih sporazuma koji će biti potpisani sledeće nedelje u Moskvi.

- Dve strane rade na pripremi brojnih sporazuma iz oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike i inovacija čija vrednost iznosi više milijardi dolara. Ovi sporazumi otvoriće nove perspektive za razvoj saradnje Srbije i Rusije na strateškim osnovama - rekao je Popović.

BONUS VIDEO:

NEVEROVATAN ČOVEK, PRAVI VITEZ: Ovako je čuveni ruski novinar najavio Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!