VAŽNO ZA GRAĐANE SRBIJE: U ponedeljak je rok za uplatu četvrte rate poreza na imovinu

Tanjug

14. 11. 2021. u 11:26

NARODNA banka Srbije podseća građane da sutra dosveta na naplatu četvrta rata poreza na imovinu fizičkih lica za 2021. godinu, kao i da je samo Dina karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

ВАЖНО ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: У понедељак је рок за уплату четврте рате пореза на имовину

Foto: V. N.

Dina karticom, takođe bez provizije, na šalterima Uprave moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika, objavila je NBS.

Isto tako, na šalterima Uprave za trezor Dina karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, onima koji imaju podračune u Upravi za trezor, ali i onima koji imaju račune u poslovnim bankama.

Tako se mogu se platiti računi za struju, računi preduzeca JKP Infostan tehnologije, JKP Informatika Novi Sad, Telekom i slično.

Takode, porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj je račun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)