GRADONAČELNIK VUČEVIĆ: Grejanje u Novom Sadu je potpuno normalizovano

Novosti onlajn

02. 11. 2021. u 09:07

MILOŠ Vučević, gradonačelnik Novog Sada, je povodom najnovije situacije sa gasom usled havarije u Bugarskoj rekao da je grejanje u vojvođanskoj prestonici normalizovano.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ: Грејање у Новом Саду је потпуно нормализовано

Foto: Arhiva

On je za jutarnji program televizije Prva rekao da je jučerašnja havarija bila van naših domašaja. 

- Kada kažem domašaja, ne mislim samo na Novi Sad, mislim i na teritoriju Republike Srbije. U pitanju je, kako je Srbijagas objavio, havarija u Bugarskoj koja je prekinula isporuku gasa ka Srbiji i ka Rumuniji. Juče smo dobili dopis od toplana da prestaje isporuka gasa. Srećna okolnost u tim događajima je da su juče bile visoke tempterature. Da ne dužim mnogo, juče je, u 16 časova, vraćen gas u tokove ka Novom Sadu, a mi smo u 18 časova vratili grejanje u celom gradu – rekao je Vučević. 

Imamo i alternativne izvore snabdevanja 

Gradonačelnik je podvukao da što se tiče potencijalnih drugih havarija Novosadska toplana, prva toplana u Srbiji koja je potpuno prešla na gas, ima i alternativne izvore snabdevanja.

- Imamo i alternativne izvore snabdevanja, mazut, odnosno lož ulje, imamo u rezervoarima pripremljene količine. Ako, ne daj bože, dođe do sličnih situacija u budućnosti, koristili bismo ove alternativne izvore snabdevanja. 

Odgovarajući na pitanje novinara da li se čuo sa direktorom Srbijagasa Dušanom Bajatović, odgovorio je potvrdno. 

- Da, čuli smo više puta i hvala Srbijagasu na velikom angažmanu i činjenici da su vrlo brzo uspostavili snabdevanje gasom iz pravca Mađarske. Jučerašnji dan smo iskoristili da se prespojimo sa termoelektranom toplanom Novi Sad kao delom EPS-a. Inače, grejanje je ove godine krenulo 24. septembra, što je neuobičajeno rano i nismo korigovali cenu. Užasno nam je teško da izdržimo ovu cenu, ali držimo je i dalje zbog čitavog poremećaja na tržištu energenata  u Evropi i svetu. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati