POLA MILIJARDE ZA ZADRUGE: Komisija odobrila 57 zahteva

B. Ca.

01. 11. 2021. u 23:07

KOMISIJA na čelu sa prof.dr Zoricom Vasiljević, odobrila je na današnjoj sednici 57 zahteva za bespovratna sredstva namenjena unapređenju poslovanja zadruga u ovoj godini na čitavoj teritoriji Srbije.

ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ЗА ЗАДРУГЕ: Комисија одобрила 57 захтева

Privatna arhiva

Novac je dobilo 18 starih zadruga za koje je izdvojeno do 15 miliona po zadruzi i 39 novih zadruga, kojima je bio namenjen iznos do 7,5 miliona dinara.

Tako će svoje poslovanje unaprediti 15 ratarskih, 21 voćarska, šest stočarskih, po četiri povrtarske, vinogradarske i pčelarska, jedna zadruga koja se bavi proizvodnjom lekovitog bilja, a novina ovogodišnjeg konkursa je da su sredstva dobile po jedna turistička i socijalna zadruga. Dva udruženja sa Kosova i Metohije,iz sela Stanišor,  i iz Lapljeg sela ispunile su uslove konkursa i dobile sredstva za nabavku mehanizacije u ratarstvu.

Za Program podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga izdvojeno je ove godine 500 miliona dinara.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)