PO HITNOM POSTUPKU: Poslanici usvojili rebalans budžeta za 2021. godinu

Tanjug

26. 10. 2021. u 19:31

POSLANICI Skupštine Srbije usvojili su po hitnom postupku rebalans budžeta za ovu godinu koji je Vlada Srbije predložila zbog izuzetno dobrih rezultata u prvih devet meseci kada su ostvareni budžetski prihodi za 183 milijarde dinara veći od planiranih.

ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ: Посланици усвојили ребаланс буџета за 2021. годину

Foto Tanjug

Kako je obrazlažući rebalans pred poslanicima rekao ministar finansija Siniša Mali, cilj rebalansa je da se taj novac preraspodeli na pravi način i usmeri na ono što su prioriteti Vlade Srbije, a to su kapitalne investicije, podizanje atraktivnosti naše ekonomije i podizanju životnog standarda stanovništva.

Kada je reč o kapitalnim investicijama, rebalansom je na nivou opšte države izdvojeno oko 478 milijardi dinara, odnosno 7,8 odsto BDP.

Obezbeđen je novac za završetak Moravskog koridora, početak gradnje Beogradskog metroa, kao i Dunavske magistrale, što se očekuje u novembru.

Takođe i za fabriku vakcina koja se gradi u Beogradu, rekonstrukciju više domova zdravlja u Grockoj, na Čukarici, Gadžinom Hanu, Lapovu, Loznici, Medveđi, Rači i Somboru kao i Doma za odrasle Kuline u Aleksincu i Doma za decu i omladinu u Zvečanskoj.

Rebalansom su predviđena i sredstva za pomoć građanima u novembru i decembru, kada će punoletnima biti uplaćeno prvo po 30, a onda po 20 evra.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - MESTO SA TRADICIJOM: Pogledajte kako danas izgleda borski rudnik

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)