PRODAT NAJSKUPLJI STAN: Nalazi se u Beogradu na vodi, a ovo je bila cena kvadrata

B. Ca.

25. 10. 2021. u 14:01

NAJSKUPLjI stan, u poslednjem kvartalu - od juna do septembra, prodat je u prestoničkom kompleksu Beogradu na vodi po ceni od 9.245 evra. Cene stanova skočile u svim većim gradovima.

ПРОДАТ НАЈСКУПЉИ СТАН: Налази се у Београду на води, а ово је била цена квадрата

Foto: Predrag Vučković

Prema poslednjem izveštaju sa tržišta nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda, osim što je gledajući isti period nekoliko godina unazad zabeležen rekord sklopljenih kupoprodajnih ugovora kao i potrošenog novca, cene stanova su za poslednje dve godine skočile od šest do čak 29 odsto.

Najveće poskupljenje je zabeleženo u Beogradu, u novogradnji, gotovo za trećinu, dok je u starogradnji poskupljenje u odnosu na treći kvartala 2019. godine 19 odsto.

U Novom Sadu cene stanova su veće od 19 do 23 procenta. U Nišu je novogradnja poskupela za petinu, a starogradnje ѕa čak 27 odsto. U Kragujevcu je ovog septembra stan u starogradnji bio skuplji za 14 odsto nego u isto vreme 2019. godine. Razlika u kvadratima novogradnje je šest procenata.

Prosečan kvadratat u Beogradu, prema poslednjim podacima, iznosio je 1.545 evra za starogradnju i 2.080 za novogradnju. U Novom Sadu - od 1.366 do 1.421 evra, Nišu od 923 do 1.057, a Kragujevcu od 820 za starogradnju do 1.052 za novogradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)