BURA U SINDIKATU EPS: Jedan ogranak protestovao zbog položaja radnika, drugi tvrdi da to nije skup rudara

E. B. T.

22. 10. 2021. u 19:21

VRŠILAC dužnosti direktora "Elektroprivrede Srbije" Milorad Grčić odbacio je tvrdnje koje je u petak ujutru na protestu ispred sedišta tog preduzeća izneo Milan Đorđević, iz Sindikata radnika EPS-a, i optužio ga za širenje lažnih vesti i panike.

БУРА У СИНДИКАТУ ЕПС: Један огранак протестовао због положаја радника,  други тврди да то није скуп рудара

Zgrada EPS

Članovi ovog sindikata su rekli da su se okupili da bi iskazali svoje nezadovoljstvo stanjem u EPS-u i položajem radnika. Nakon toga je Sindikalna organizacija "EPS Kolubara" saopštila da ne učestvuje u tom protestu, i da to nije skup rudara, jer su oni svoje stavove izneli na zboru u Keleniću.

- Sve što je Đorđević izgovorio je laž, a s obzirom na to da pominje ucene i nasilje koje ne postoji, opasnom retorikom dovodi u zabludu zaposlene i preti protestom, svojim ponašanjem čini krivično delo zbog iznošenja neistina i širenja panike - istakao je Grčić. - EPS će o ovome obavestiti sve nadležne institucije. Đorđević, koji je smenjeni predsednik Sindikata radnika EPS, svojevoljno je promenio dogovor da razgovaraju u petak u 11.00 i naknadno pozvao svoje pristalice da u 9.00 protestuju ispred zgrade EPS. Zato ne vidim razlog da se u takvim uslovima vodi bilo kakav razgovor.

On je dodao da je, u međuvremenu, i zvanično obavešten da je pet sindikalnih organizacija napustilo Đorđevićev sindikat, te se dovodi u pitanje dalje važenje Statuta i do sada postojeća organizacija tog sindikata. Kako ističe, glavni razlog njegovog besa i napada je to što su im oduzete sindikalne privilegije, a službene automobile koristili su i u privatne svrhe.

Na ovom protestu, Đorđević je kao glavne zahteve, naveo da se radnicima EPS-a isporuči ugalj za ogrev domaćinstava i da im se vrate zarade koje su, kako tvrdi, bez osnova smanjivane. On tvrdi i da unutrašnja kontrola EPS-a snima, prisluškuje i prati zaposlene i degradira ili otpušta nepodobne. Najavio je da će se protest nastaviti, ako ne dođe do dogovora sa poslovodstvom, a nije isključio ni generalni štrajk.

NEMA POSKUPLjENjA ZA GRAĐANE

CENA struje za građane Srbije se neće menjati, a stabilnost isporuke električne energije je zagarantovana uprkos krizi na globalnom tržištu - istakao je u petak v. d. direktora javnog preduzeća "Elektroprivrede Srbije" Milorad Grčić. - Ispostavilo se da su mnoge odluke EPS-a bile opravdane i Srbija je elektroenergetski nezavisna od spoljnih faktora.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)