TAKO TO RADE SRBI: Naš startap najbolji na svetu! (FOTO)

V. N.

20. 10. 2021. u 22:36

NA upravo završenom takmičenju “Supernova izazov” na Gitex Future Stars u Dubaiju, najvećem događaju posvećenom razvoju startapova u regionu Bliskog Istoka, Severne Afrike i Južne Azije, startap iz Srbije – “Joberty Technologies” osvojio je nagradu za najbolji u kategoriji Marketing Technology.

ТАКО ТО РАДЕ СРБИ: Наш стартап најбољи на свету! (ФОТО)

Foto: "Novosti"

Nakon sjajne vesti da su se već prvog dana otvaranja Gitex-a, najvećeg tehnološkog događaja u svetu u okviru koga se održava Gitex Future Stars, čak tri startapa iz Srbije – “Joberty Technologies”, “Kredium” i “Deap Blue Sea” - plasirala u polufinale takmičenja “Supernova izazov” na Gitex Future Stars 2021, stiglo je još veće iznenađenje!

“Joberty Technologies” je pobedio u konkurenciji više od 750 najboljih startapova iz celog sveta i osvojio nagradu od 4.000 dolara.

- Izuzetno nam je drago što smo predstavili Srbiju na pravi način, naš rezultat iskoristićemo i da pomognemo našoj IT zajednici, jer je upravo IT zajednica ona koja je odredila naš uspeh - izjavili su predstavnici Joberty-ja Đorđe Vukotić, direktor prodaje i Nikola Mijailović, CEO i osnivač.

“Joberty” je platforma za zapošljavanje u IT industiji koja povezuje programere koji traže posao sa tehnološkim kompanijama koje zaposljavaju te profile. Umrežavaju 30.000 IT profesionalaca i više od 600 kompanija, a procenjena vrednost kompanije je 3.3 miliona dolara. Svoju šansu na GITEX-u vide u činjenici da je Dubai najavio uvođenje 100.000 zlatnih viza za programere širom sveta u narednih pet godina, što smatraju velikim potencijalnim tržištem za njihovu kompaniju.

- Pored kontakta sa investitorima i VC fondovima, veoma nam je važno i upoznavanje sa startapovima i tehnološkim kompanijama iz drugih zemalja i razmena iskustva sa njima, što nam sve učešće na GITEX-u omogućava - istakao je Nikola Mijailović osnivač i CEO “Joberty Technologies”.

Vlada Republike Srbije prvi put je predstavila izabrane startapove iz naše zemlje na “GITEX Future Stars 2021”, koji se održava u okviru GITEX konferencije:

- Imajući u vidu da na ovom globalnom događaju svoje ućešće već tradicionalno potvrđuju najveće svetske IT kompanije, investicioni fondovi i investitori, kao i više od 750 startapova iz 75 država koji su se predstavili pred 400 VC fondova i investitora iz više od 30 zemalja, nastup srpskih kompanija na GITEX-u i GITEX FUTURE STARS smatramo investicijom u razvoj domaće startap scene i jako smo ponosni na izuzetan rezultat koji je postignut. Čestitamo Joberty-ju na osvajanju nagrade i verujem da će im učešće na ovoj konferenciji i današnja nagrada biti prvi korak u osvajanju globalne scene - istakla je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade i zamenica Generalne komesarke Srbije za Expo Dubai 2020.

Podršku nastupu Srbije na GITEX-u pružaju Kabinet Predsednice Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna Agencija Srbije, koja će svakodnevno prezentovati prednosti i šanse za investiranje u našu zemlju.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali: Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)