SUSRET VUČIĆA I PUTINA PRESUDAN: Uskoro će se rešiti pitanje naše energetske sigurnosti

E.B.T.

15. 10. 2021. u 14:07

SUDBINA naše zemlje u energetskom smislu, odnosno budući dugoročni ugovor između Srbije i Rusije u vezi sa snabdevanjem gasom, bukvalno će zavisti od predstojećeg susreta dvojice predsednika, Putina i Vučića.

СУСРЕТ ВУЧИЋА И ПУТИНА ПРЕСУДАН: Ускоро ће се решити питање наше енергетске сигурности

Foto Arhiva

Ovo je izjavio generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović danas po povratku iz Moskve, gde je pregovarao o gasu. Kao što su "Novosti" objavile, dvojica predsednika će se sastati 25. novembra u glavnom gradu Rusije.

- Za sve što smo pitali, tražili i pregovarali, dobio sam odgovor da naše zahteve i molbe može da odobri samo predsednik Putin - rekao je Bajatović.

On ukazuje da ako se pogleda situacija u regionu, Hrvati i Slovenci su već najavili od 1. novembra podizanje cene za tri puta, bez obzira na to što ugovori nisu takvi.

Kao što smo već pisali, aktuelni dugoročni ugovor za snabedevanje Srbije plavim energentom važi do kraja godine.

- Mi smo uslovno bezbedni do Nove godine, a očigledno da će sudbina budućeg dugoročnog ugovora između Srbije i Rusije, odnosno "Gasproma" i "Srbijagasa" bukvalno zavisiti od predstojećeg susreta Putina i Vučića, koji će biti u relativno skorom periodu - istakao je Bajatović.

On je kazao i da je nezahvalno pričati o očekivanjima da li će Srbija dobiti dobru cenu gasa, ali da postoje uslovi da razgovor dvojice predsednika bude dobar za interese naše zemlje i obe gasne kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati