POSTUPAK PRIVATIZACIJE: NIS jedini dostavio ponudu za Petrohemiju

Tanjug

12. 10. 2021. u 15:39

KOMPANIJA NIS jedina je dostavila prijavu za učešće u postupku privatizacije HIP - Petrohemije, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.

ПОСТУПАК ПРИВАТИЗАЦИЈЕ: НИС једини доставио понуду за Петрохемију

Foto: Promo

Na javni poziv za izbor strateškog investitora za Akcionarsko društvo za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija HIP - Petrohemija Pančevo pristigla je jedna prijava u predviđenom roku.

Ministarstvo privrede u saopštenju podseća da je pozvalo 9. septembra sva zainteresovana domaća i strana pravna lica da učestvuju u postupku privatizacije modelom strateškog partnerstva dokapitalizacijom privrednog društva HIP - Petrohemija i podnesu svoje prijave za izbor strateškog investitora.

Predmet javnog poziva, koji je zatvoren juče u 12 časova, bio je izbor strateškog investitora koji novčanom dokapitalizacijom subjekta privatizacije u iznosu od 150 miliona evra postaje vlasnik najviše 90 odsto udela.

Komisija za sprovođenje modela strateškog partnerstva, imenovana od strane Vlade Srbije, u narednim danima preduzeće aktivnosti na oceni dostavljene dokumentacije i ponude, na osnovu čega će dostaviti predlog daljih koraka vladi na odlučivanje.

Da je na tender za strateškog partnera za HIP Petrohemiju stigla samo ponuda NIS-a, potvrdio je za Tanjug i predsednik Samostalnog sindikata Petrohemije Novica Kocić.

On je rekao da se danas sastala komisija koja vodi proces izbora strateškog partnera, da je konstatovano da je pristigla samo jedna ponuda, te da se vrši pregled prispele dokumentacije.

Kocić je rekao da se nastavak procesa izbora strateškog partnera za HIP Petrohemiju može očekivati već sutra.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)