VUČIĆ O ENERGETSKOJ KRIZI: Svi smo u problemu - Nećemo dozvoliti krizu u našoj zemlji

Novosti online

12. 10. 2021. u 11:49

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić govorio je danas, tokom obilaska Sajma naoružanja i vojne opreme, i o energetskoj krizi u svetu.

ВУЧИЋ О ЕНЕРГЕТСКОЈ КРИЗИ: Сви смо у проблему - Нећемо дозволити кризу у нашој земљи

Foto: Đ. Marković

Predsednik je istakao da će Srbija nastaviti da investira u obnovljive izvore energije, ali nastaviće i sa veoma snažnom eksploatacijom fosilnih izvora da bismo imali struju.

Vučić je, na pitanje ima li izlaza iz energetske krize, pošto se na svetskim berzama beleži novi skok cene nafte, rekao da sudeći po trenutnoj situaciji kriza ne može da se smiri.

Ukazao je da Brent nafte košta sada 84,3 dolara, kao i da je jutros na berzi cena gasa dostigla 984 dolara, te da je skočila cena električne energije i koliko god svi počeli da uključuju nukelarke, vraćaju ugalj, „svi smo u velikom problemu“, istakao je on.

Najavio je, s tim u vezi, da će narednih dana biti dogovorena mapa puta, kako kratkoročnih, ako i srednjoročnih i dugoročnih poteza.

- Neće biti lako, ne vidim izlaz iz ovoga, posebno zbog nekih koji ne žele da priznaju greške. Nastavićemo da investiramo u obnovljive izvore energije, ali i veoma snažnu eksploataciju fosilnih izvora, da bismo imali struju - podvukao je on i dodao da nećemo dozvoliti krizu u našoj zemlji.

Rekao je da će se pronalaziti i novi načini i da se razgovara sa više stranih partnera.

- Nije jednostavno u savremenom svetu jer se to retko radi, ali ako bude trebalo, radićemo - naglasio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni