SINOĆ JE USVOJEN ZAKON ZA 20 EVRA: Evo ko sve mora da se prijavi ako želi novac, a kome će novac biti isplaćen automatski

Tanjug

08. 10. 2021. u 10:54

SKUPŠTINA Srbije usvojila je sinoć set finansijskih zakona, među kojima su izmene i dopune Zakona o privremenom registru punoletnih državljana kojima se uplaćuje novčana pomoć.

СИНОЋ ЈЕ УСВОЈЕН ЗАКОН ЗА 20 ЕВРА: Ево ко све мора да се пријави ако жели новац, а коме ће новац бити исплаћен аутоматски

Foto: Tanjug

Svi građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i penzioneri, ne treba ponovo da podnose prijavu.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je izmenama navedenog zakona definisano davanje jednokratne novčane pomoći od 20 evra u decembru ove godine za punoletne državljane Srbije.

- Za pomoć od 20 evra mogu da se prijave svi oni koji su postali punoletni nakon 24. aprila 2021. godine. Za njih otvaramo mogućnost prijavljivanja na isti način kao i do sada, preko sajta Uprave za trezor, od 15. do 30. novembra - rekao je ministar finansija.

Praktično, svi građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i penzioneri, ne treba ponovo da podnose prijavu jer će im pomoć biti automatski uplaćena u decembru.

Poslanici su usvojili Zakon o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, a Mali je rekao da su dva osnovna razloga za promenu ovog zakona.

- Prvi je da bi se uskladio sa izmenama Zakona o fiskalizaciji, a drugi kako bi dodatno dali fleksibilnost privrednim subjektima koji duguju Poreskoj upravi i ušli su u problem sa izmirivanjem poreskih obaveza zbog pandemije koronavirusa- rekao je on.

Kako je dodao, izmene ovog propisa omogućuju svima koji su ispoštovali rokove za plaćanje glavnice duga PU da dobiju mogućnost za odlaganje plaćanja kamata.

Usvojen je i Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija a. d. Novi Sad za potrebe finansiranja projekta rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge Subotica — Horgoš granica sa Mađarskom (Segedin).

Mali je naveo da je vrednost te investicije 89 miliona evra. Ukupna dužina pruge je 98 kilometara, a deo koji prolazi kroz našu zemlju je dug 38,5 kilometara.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Nestašica meda u Srbiji povećava cenu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati