SAD SE JAVLJAJU MLADI: Duga faza programa "Moja prva plata"

S. B.

30. 09. 2021. u 16:46

MLADI nezaposleni od sutra mogu da se prijave za program "Moja prva plata". To mogu da učine do kraja oktobra.

САД СЕ ЈАВЉАЈУ МЛАДИ: Дуга фаза програма Моја прва плата

Foto Arhiva

Javni poziv je dostupan na sajtu NSZ i "Moja prva plata".

Ovim programom mladima bez radnog iskustva se omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca, na taj način steknu znanja, veštine i kompetencije za rad i tako povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje. Planirano je uključivanje do 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva (ili sa radnim iskustvom kraćim od 6 meseci stečenim na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu), a nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Program "Moja prva plata se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 9 meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Pored toga, NSZ mladima uključenim u ovaj program uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)