VOZOM SAMO DO PROKOPA: Od 1. oktobra iz voznog reda ispada i železnička stanica - "Topčider"

S. B.

28. 09. 2021. u 19:22 >> 20:04

BULEVAR patrijarha Pavla zameniće postojeću prugu na Topčideru. Pošto je ukinuta nekadašnja Glavna železnička stanica na Savskom trgu, sada će iz voznog reda "ispasti" i stara zgrada stanice "Topčider".

ВОЗОМ САМО ДО ПРОКОПА: Од 1. октобра из возног реда испада и железничка станица - Топчидер

Foto Petar Milošević

Od 1. oktobra vozovi za Bar i Niš više neće polaziti, niti stizati u ovaj deo Beograda. I do juga Srbije i do Jadrana kretaće se sa stanice "Centar", poznatije pod imenom Prokop.

Gradski urbanisti planirajući ovaj rakovački bulevar, konstatovali su da je, posle ukidanja stare Glavne železničke stanice, železnički saobraćaj od stanice "Topčider" ka Beogradskom sajmu potpuno obustavljen. Zaključilu su i da su postojeći koloseci u Topčiderskoj dolini izgubili funkciju, pa će biti iskorišćeni za trasiranje prve etape saobraćajnice Bulevar patrijarha Pavla. Ova zamisao polako se obistinjava.

Kompanija "Srbija voz" obaveštava korisnike da će od oktobra prestati sa radom železnička stanica "Topčider". Međunarodni večernji voz koji saobraća na relaciji Topčider - Bar - Topčider, polaziće iz Beograd "Centra" u 21.10. Večernji voz koji iz Bara polazi u 19.00 dolaziće u Beograd "Centar" u 6.15. U sastavu međunarodnog voza "Lovćen" od 30. septembra neće biti kola za prevoz praćenih automobila.

Vozovi iz unutrašnjeg saobraćaja koji saobraćaju na relaciji Niš - Topčider - Niš, takođe, saobraćaće do i od stanice Beograd "Centar". Voz koji iz Niša polazi u 3.10, dolaziće u stanicu Beograd "Centar" u 8.22, a voz iz Beograd "Centra" za Niš polaziće u 15.12.

NEMA MESTA ZA AUTO-VOZ

PRELASKOM vozova za Bar na stanicu "Centar" iz saobraćaja se isključuje auto-voz. On inače ne saobraća van letnje sezone, pa je na železničkim stručnjacima da do naredne pronađu rešenje. U Prokop auto-vozovi ne mogu da uđu zbog visine perona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)