MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije izjavio je da je Republika Srbija danas vratila dug bivše vlasti od 700 miliona dolara, sa kamatama od preko 25 miliona dolara, što je, kako je objasnio, primer lošeg zaduživanja zbog ekstremno visoke kamate od 7,25 procenata.

Goran Dumitrov

28.09.2021. 15:00

Nije mi najjasnija rečenica gospodina ministra, gde kaže da nijedna naredna Vlada neće morati da vraće velike dugove prethodne. Svaka čast ako je tako. Tako radi Mađarska. Dobro je da se dugovi vraćaju da ne bi otišli u dužničko ropstvo. Molim Vas da nam napišete koliko smo trenutno dužni i koliko je taj dug smanjen? Znam da je pre desetak godina dug bio oko 15 milijardi E. Ako je sad 14.300.000.000 to je stvarno odličan rezultat. Ili je možda još manji, ako je ova Vlada vraćala stare dugove? Zli jezici pričaju da je dug sad blizu 30 milijardi E, u šta ne verujem baš, jer bi to bio dupliran svih prethodnih vlada u istoriji zadužile? Molim Vas da ovo razjasnite do kraja , ali isključivo u novcima, ne u procentima vezanim za BDP, jer se dug u novcima, a ne u procentima i vraća. Hvala unapred. Goran Dumitrov

Lek

28.09.2021. 15:17

Bilo bi lepo da Sinisa Mali objavi podatak koliki je bio dug SRBIJE za vreme prosle garniture koja ja vodila drzavu Srbiju a koliki je dug danas.