POGLEDAJTE KO SE NAŠAO NA CRNOJ LISTI: Objavljen spisak više od 400 trgovaca koji krše zakon plasirajući robu putem društvenih mreža

Novosti online

23. 09. 2021. u 13:55

NACIONALNA organizacija potrošača Srbije (NOPS) objavila je spisak na kome je više od 400 trgovaca za koje se sumnja da ne posluju u skladu sa zakonima i da na crno prodaju robu putem Fejsbuk i Instagram profila.

ПОГЛЕДАЈТЕ КО СЕ НАШАО НА ЦРНОЈ ЛИСТИ: Објављен списак више од 400 трговаца који крше закон пласирајући робу путем друштвених мрежа

FOTO: Depositphotos

Među ovim trgovcima koje je NOPS evidentirao, najviše je onih koji se bave prodajom obuće, odeće, parfema, suplemenata i dodataka ishrani. Sa rastom onlajn trgovine povećava se i broj prodavaca koji ne rade u skladu sa propisima. Kupci koji pazare kod takvih trgovaca to čine na sopstveni rizik, jer neće moći da zaštite svoja prava.

- Odredbe Zakona o zaštiti potrošača ne mogu da se primene u toj situaciji - ističu u NOPS-u. - Prodaja na crno treba da se prijavi inspekciji i da se podnese tužba za naknadu štete ukoliko je moguće identifikovati osobu od koje je kupljena roba.

Listu možete pogledati KLIKOM OVDE.

Trgovci putem interneta obavezni da navedu zvanične podatke firme

Prodavci koji trguju putem interneta, prema Zakonu o elektronskoj trgovini, obavezni su da na vidnom i dostupnom mestu naznače poslovno ime, adresu sedišta, kontakt podatke, matični i PIB broj, kao i detaljne podatke o ceni proizvoda, koji uključuju i troškove dostave i ostale manipulativne troškove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije