PODRŠKA REGISTROVANIM POLJOPRIVREDNICIMA: Opština Ćuprija raspisala pet konkursa za dodelu podsticajnih sredstava iz budžeta

Z. RAŠIĆ

21. 09. 2021. u 20:51

NAKON što je ovogodišnji Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja dobio skupštinsku saglasnost, opština Ćuprija raspisala je pet konkursa za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima iz budžeta.

ПОДРШКА РЕГИСТРОВАНИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: Општина Ћуприја расписала пет конкурса за доделу подстицајних средстава из буџета

Foto: Z. Rašić

Zajednički uslov za sve je da su poljoprivredna gazdinstva registrovana i u aktivnom statusu, a svaki konkurs ima i posebne uslove koje zainteresovani treba da ispune. Rok za konkurisanje za sve javne pozive je 15. novembar, osim za konkurs koji se odnosi na investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, gde je rok 31. novembar.

Osim za ta sredstva, poljoprivrednici još mogu da konkurišu za korišćenje podsticajnih sredstava za organsku proizvodnju, za regres za reproduktivni materijal – prvo veštačko osemenjavanje krava i junica sa HB brojem, te za unapređenje ekonomske aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima. Peti konkurs je namenjen podizanju konkurentnosti kroz preradu i sertifikaciju sistema bezbednosti i kvaliteta hrane.

Poljoprivrednik može da konkuriše za sredstva samo jedne mere u okviru ovog programa i u toku trajanja konkursa može da podnese samo jedan zahtev.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)