DODELJENA JOŠ 81 KUĆA: Projekat Ministarstva za brigu o selu

B. Ca.

17. 09. 2021. u 16:59

PREMA rečima ministra za brigu o selu Milana Krkobabića odobrena su sredstva za kupovinu još 81 kuće na teritoriji Srbije. Kako kaže, službenici Ministarstva su zatrpani zahtevima koji svakodnevno stižu u velikom broju.

ДОДЕЉЕНА ЈОШ 81 КУЋА: Пројекат Министарства за бригу о селу

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sredstva se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava, a najkasnije do 1. novembra 2021. godine, a prosek dosadašnjih podnosilaca prijave je 30 godina života.

Predsednik komisije za ocenu i kontrolu realizacije projekta je rektor Beogradskog univerziteta i dekan Arhitektonskog fakulteta prof.dr Vladan Đokić, a zamenik predsednika komisije je agroekonomista Milan Prostran.

Među današnjim dobitnicima je 65 bračnih i vanbračnih parova, sedam samohranih roditelja. Među onima koji se odvajaju iz roditeljskih domova prednjače mlade poljoprivrednice. Najviše zahteva, koji su od početka dodele sredstava do sada odobreni, stiglo je iz opština Bačka Palanka - sela Gajdobra, Pivnice, Silbaš, Obrovac i Tovariševo i Kikinda - Nakovo, Banatska Topola, Bašaid, Rusko selo, Iđoš, Novi Kozarci) a za njima su sela opština Šid, Kikinda, Aleksinac, Pirot, Svilajnac, Žitorađa...

Ovim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Uredba Vlade Republike Srbije predviđa ukupno 500 miliona dinara za ove namene, a po jednoj kući maksimalno je moguće opredeliti 1,2 miliona dinara.

Najniži iznos do sada dodeljen je 460.245,05 dinara porodici u opštini Pirot, za nekretninu u selu Berilovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere