BIĆE JOŠ SUBVENCIJA ZA EKO-VOZILA: Borba za čistiji vazduh prioritet

E.B.T.

17. 09. 2021. u 16:56

ZA rešavanje problema vozila sa evro 3 motorima potrebno je vreme i o tome će morati da se pita struka. Ekomobilnost je jedan od načina da se borimo za čistiji vazduh i jedna od temeljnih tačaka Zelene agende Vlade Srbije.

БИЋЕ ЈОШ СУБВЕНЦИЈА ЗА ЕКО-ВОЗИЛА: Борба за чистији ваздух приоритет

Foto: Tanjug/AP

To je danas izjavila ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović na otvaranju dvodnevne manifestacije "Ekomobilnost".

Ona je istakla da je Vlada pokazala da želi da brine o aerozagađenju i to ne samo kroz subvencije građanima od 120 miliona dinara za kupovinu ekovozila.

- Bilo je mnogo skepse, ali kada smo sakupili 300 zahteva, videli smo da je naša ideja dobra - istakla je ministarka. - Zbog velikog interesovanja građana ministarstvo je obezbedilo još 10 miliona dinara za podršku kupovini hibridnih i elektriličnih vozila.

Ona je najavila da će i sledeće godine biti subvencija za njih i izrazila nadu da će se ubrzati procedura za njihovo dobijanje. Lane je, kako navodi, potrošeno svega 30 odsto sredstava za pomoć pri kupovini hibridnih i elektro vozila, dok su ove godine planirane subvencije utrošene već početkom trećeg kvartala. Ona je navela da sada lokalne samouorave treba da planiraju svoje potrebe za infrastrukturom koja će podržati ekomobilnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade