MOMIROVIĆ: Otvoren rekonstruisani put u Rači znači život za čitav kraj

Novosti online

17. 09. 2021. u 13:47

- ŽELIMO da našim ljudima obezbedimo kvalitetan život u mestu gde su rođeni, a ne da putuju u velike gradske centre ili odlaze iz zemlje - istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom otvaranja upravo završenog rekonstruisanog Opštinskog puta OP 15 u Rači.

МОМИРОВИЋ: Отворен реконструисани пут у Рачи значи живот за читав крај

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Završeni lokalni put, u ukupnoj dužini od 4,29 kilometar, od izuzetne je važnosti za stanovništvo Rače i okoline, jer povezuje državne puteve u potezu Mali Požarevac - Mladenovac - Topola - Kragujevac - Borci - Rača i Rača - Cerovac. Investitor radova je Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a izvođač radova „Preduzeće za puteve Kragujevac“.  

- Trenutno gradimo više od 1200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, što je strateški važno za našu državu i za ekonomiju da bi se podigle plate na teritoriji cele države, ali ono što je ključ to je život, a ovakvi putevi su život u Rači, za one ljude koji rade u Kragujevcu, u Majnd parku, za komunikaciju ka Topoli i ka Mladenovcu - kazao je Momirović. Predsednik opštine Rača Nenad Savković istakao je da je završetak ovog puta od izuzetne važnosti za razvoj opštine i da je za ostanak mladih na selu, njihov život i rad neophodna sigurna infrastruktura.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Momirović je sa Savkovićem posetio i domaćinstvo porodice Stevanović, koje se zbog ruiniranosti lokalnog puta Saranovo – Bodljig pokraj koga žive nedavno obratilo za pomoć predsedniku Srbije i resornom ministarstvu. Ministar je napomenuo da je put kroz Saranovo, dužine 2,6 kilometara, u činjenično lošem stanju i da koliko god se ovih godina intezivno investira u putnu infrastrukturu teško je nadoknaditi 50 godina nedostatka investicija, ali da će se i ovaj lokalni put rekonstruisati.   

- Tek smo krenuli veliki talas investicija u lokalne puteve i lokalnu infrastrukturu, to dugujemo našim ljudima i u Rači i u celoj državi, što će oni i te kako osetiti. Već danas se vidi, a i u prethodnim godinama koliko je investicija dovedeno u lokalnu samoupravu - rekao je Momirović.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKUS BOGATIH KVALITETNIJI: Da li svetski proizvođači imaju dvostruke aršine kada plasiraju robu u različite države