NAJBOLJEM NAGRADA 200.000 $: Organizatori najavljuju više od 750 učesnika iz 75 država

B. Caranović

09. 09. 2021. u 10:30

NA prestižnoj svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai, ove godine će se prvi put predstaviti startapi iz Srbije.

НАЈБОЉЕМ НАГРАДА 200.000 $: Организатори најављују више од 750 учесника из 75 држава

Foto Arhiva

Vlada naše zemlje, u sklopu šire promocije Srbije na GITEX Future Stars 2021, najvećem događaju posvećenom razvoju startapa, koji se od 17. do 20. oktobra održava u Dubaiju, promovisaće odabrana preduzeća sa inovativnim idejama iz Srbije.

Program koji podrazumeva brojne konferencije i događaje okupiće više od 350 najvećih stručnjaka. Nastup naše zemlje biće pod brendom "Srbija stvara tehnologije", a logističku podršku startapima pruža Privredna komora Srbije. Kako organizatori kažu, učesnici će imati prilike da uče od najboljih, a svi startapi moći će da se prijave i za "Supernova izazov", gde će najbolji biti nagrađen sa čak 200.000 dolara.

- Organizatori najavljuju okupljanje više od 750 startapa iz 75 država, koji će se predstaviti pred 400 VC fondova i investitora iz više od 30 zemalja. Zato nastup srpskih kompanija smatramo investicijom u razvoj domaće startap scene - ističe Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Srbije i zamenica generalne komesarke Srbije za Ekspo Dubai 2020 i podseća da se na manifestaciji očekuje čak 25 miliona posetilaca. - Srbija ima mnogo toga da ponudi svetu i pokaže kako kroz nauku i inovacije može da učestvuje u rešavanju globalnih izazova čovečanstva. Zato je ovo prilika da pošaljemo snažnu poruku svetu o potencijalima moderne i inovativne Srbije, uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih, ali i dalje produbljivanje odličnih političkih i ekonomskih veza.

Foto: I. Marinković

Ana Ilić

Domaće kompanije koje će predstavljajti Srbiju na GITEX Future Stars su: Joberty Technologies, Kredium, White Lemur, Stock Studio, VizLore Digital Asset Management i Deep Blue Sea Studio. Odabrane kompanije dolaze iz oblasti društvenih mreža, finansijskih tehnologija, veštačke inteligencije, zaštite životne sredine i korporativnog softvera.

Centralni događaji koji se odnose na predstavljanje naše zemlje, biće organizovani u nacionalnom paviljonu Srbije, površine od 2.000 kvadratnih metara, koji će se nalaziti u tematskoj celini "mobilnost". Biće u potpunosti digitalizovan i pružiće mogućnost virtuelnog putovanja kako kroz različite realnosti, različite vremenske periode tako i kroz različite prostore.

BESPLATNI ČARTER LETOVI

VLADA Srbije je obezbedila i besplatne čarter letove, u saradnji sa "Er Srbijom", na relaciji Beograd - Dubai - Beograd, tokom trajanja sajma Ekspo, a koji će biti na raspolaganju zainteresovanim predstavnicima naše poslovne zajednice tokom tačno definisanih tematskih nedelja.

VINČANSKA KULTURA

SVETSKA izložba - Ekspo 2020 Dubai biće održana od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a učešće je potvrdilo preko 190 zemalja iz celog sveta. Tema nastupa naše zemlje je - Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost. Inspiraciju smo pronašli u 7.000 godina staroj vinčanskoj kulturi. Nacionalni paviljon Srbije je osmišljen kao svojevrsna vremenska kapsula koja povezuje zaostavštinu vinčanske kulture sa digitalno naprednom, savremenom Srbijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna