ANTIĆ O IZGRADNJI NOVIH 324 KM AUTOPUTA: Ovo su istorijski rezultati i posledica političke i finansijske stabilnosti

Tanjug

12. 08. 2021. u 09:58

DIREKTOR Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da se gradi 324 kilometra autoputeva i brzih saobraćajnica.

АНТИЋ О ИЗГРАДЊИ НОВИХ 324 КМ АУТОПУТА: Ово су историјски резултати и последица политичке и финансијске стабилности

Tanjug

Antić je kazao da se ulazi u fazu finalizacije ugovora projektno - tehničke dokumentacije i da se do kraja godine očekuje potpisivanje ugovora ili početak izgradnje novih 378 kilometara.

U ovom trenutku se gradi, kaže Antić za TV Pink, Moravski koridor 112 kilometara, Sremska Rača - Kuzmin 18 kilometara, obilaznica oko Beograda 13,5 kilometara, Preljina - Požega 31 kilometar, Ruma - Šabac - Loznica 77 kilometara, Valjevo - Lajkovac 17,5 kilometara, Fruskogorski koridor 47,7 kilometara, Novi Beograd - Surčin 7,9 kilometara.

Do kraja godine počeće se sa izgradnjom autoputa Niš - Merdare - 32 kilometara, prva deonica, nastavlja se sa radovima na svim ključnim pravcima, Gružanski koridor i obilaznica oko Kragujevca, Kragujevac - Mrčajevci oko 50 kilometara, kreće Požarevac - Veliko Gradiste - Golubac, 70 kilometara, a kreće i važan projekat autoput Beograd - Zrenjanin, Zrenjanin - Novi Sad i idemo dalje Požega - Boljare.

- Ovo su istorijski rezultati i posledica političke i finansijske stabilnosti - kazao je Antić i dodao da je bum u izgradnji velikih infrastrukturnih projekata počeo od 2012. godine.

Veliki deo tih projekata, kako je rekao Antić, a ostalo se radi iz povoljnih zajmova.

Ključni problem u ovom trenutki je obezbediti dovoljan broj radnika koji će raditi na ovim projektima, naglasio je Antić i dodao da u ovom trenutku, samo na Moravskom koridoru radi 2.000 ljudi, a biće potrebno 3.500.

Kada je reč o Sopotskoj petlji, Antić kaže da taj projekat pokazuje brigu o interesima građana.

- Tokom izgradnje Koridora 10 i novog autoputa određena sela su izgubila komunikaciju sa regionalnim putevima. Izlazeći u susret zahtevima meštana izgradili smo taj projekat koji omogućava da sela u Pirotskom kraju imaju komunikaciju kakvu su imali, ali ima i širi značaj za taj kraj - kazao je Antić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a