SINIŠA MALI NAJAVIO: 16. avgusta nova pomoć za privredu, od septembra i građanima

Novosti online

10. 08. 2021. u 09:20

MINISTAR finansija Siniša Mali rekao je danas da 16. avgusta sleduje jedna puna minimalna zarada u oblasti ugostiteljstva i turizma i da je država, sve što je obećala i ispunila!

СИНИША МАЛИ НАЈАВИО: 16. августа нова помоћ за привреду, од септембра и грађанима

Foto: D. Balšić

- 16. avgusta sleduje jedna puna minimalna zarada u oblasti ugostiteljstva i turizma. U septembru sleduje pomoć penzionerima, dakle sledi im 50 evra. U novembru sleduje 30 evra, drugi deo onih 30+30 evra, a u decembru ono što je Vučić najavio, još 20 evra pomoć svim punoletnim građanima. Ukupno je ove godine dato 80 evra za sve punoletne građane, a 130 evra za naše najstarije sugrađane. To je ogromna pomoć. Mnogi kritikuju da tako ugrožavamo javni dug, a nama je javni dug 56,2 odsto, a kada smo nasledili bivšu vlast bio je preko 77 odsto - rekao je on istakavši da se država ni na koji način ne igra sa javnim finansijama.

Kako je istakao Mali, država će izdvojiti koliko god novca treba kako bi Srbija na sledećoj Olimpijadi bila još bolja.

Kako je istakao, cilj je da se napravi ozbiljan tim ljudi za taj olimpijski ciklus, kako bi naši sportisti nastavili da nižu velike uspehe.

- Ozbiljna smo država i mnogo smo ulagali u sport prethodnih nekoliko godina, uradili smo svoj deo posla i drago nam je što smo uspeli da olakšamo našim sportistima da treniraju i postižu velike uspehe - rekao je Mali na televiziji Hepi.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest