KAKO ĆE IZGLEDATI LUKSUZNI KOMPLEKS U VRANJSKOJ BANJI: Sobe sa sopstvenim bazenom i "lady SPA" u hotelu Westin (FOTO)

Novosti online

04. 08. 2021. u 15:15

KOMPANIJA Millennium Resorts u Vranjskoj Banji izgradiće dva hotela, Westin i Autograph Collection iz lanca američke hotelske kompanije Marriott. Ovo će biti najveći projekat na Balkanu kompanije Marriott International i najveća investicija u turizam Millennium Resorts-a, kažu iz ove kompanije za eKapiju.

КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ ЛУКСУЗНИ КОМПЛЕКС У ВРАЊСКОЈ БАЊИ: Собе са сопственим базеном и ладy СПА у хотелу Wестин (ФОТО)

Foto: Millennium Resorts

- Investicija Milllennium Resorts-a u turizam i Vranjsku Banju, u vrednosti od 90 mil EUR, obuhvatiće dva hotela, Westin 4* i Autograph Collection 5* kategorizacije, a sve će biti deo značajnog hotelskog kompleksa u kome će se nalaziti još i medicinski centar Sofka, apartmani, vile i bungalovi, koji će se graditi u sledećim fazama, a plan je da sve bude gotovo do 2026. godine - navode iz kompanije.

Plan je, kako ističu da uskoro počne gradnja hotela Westin, koji će imati četiri zvezdice i predstavljaće "jedan od najmodernijih hotela u Srbiji". Plan je da prve goste dočeka već 2023. godine.

Foto: Millennium Resorts

 


Prostiraće se na površini od 40.000 kvadratnih metara na 8 spratova, a raspolagaće sa 190 soba i apartmana, kongresnim centrom koji će moći da primi 600 gostiju.

SPA centar u hotelu Westin prostiraće se na 4.000 kvadratnih metara i biće pozicioniran na dva nivoa. Ono što će ga činiti jedinstvenim jeste što će imati izdvojen deo koji će biti namenjen samo damama, "lady SPA", po čemu će, kako ističu naši sagovornici, biti izuzetan u Srbiji i u ovom delu Evrope.


Još jedna specifičnost jeste što će u hotelu biti i 20 SPA soba koje će imati pristup sopstvenom otvorenom bazenu.


- Zbog svoje dobre lokacije, Vranjska Banja je najbliža banja autoputu u Srbiji i nalazi se na samo 5 kilometara od autoputa Beograd-Skoplje. Sa novim hotelskim kapacitetima modernih rešenja, banjski turizam moći će da ponudi novi nivo usluge i odgovoriće na potrebe turista kako iz zemje, tako i inostranstva. Ovom investicijom Millennium Resorts ulaže u dalji razvoj srpske privrede i turizma, u želji za ponovnim vraćanjem na turističku mapu Vranjske Banje, ne samo u Srbiji, već i u Evropi - kažu iz ove kompanije.
Vranjska Banja je banja sa jednim od najtopliih izvora mineralne vode u Evropi. Voda temperature od 94° do čak 110°C, kapaciteta 140 litara u sekundi, izbija na površinu zemlje iz desetak izvora.

Značaj ove vode nije samo u visokoj temperaturi, nego i u izuzetnom lekovitom svojstvu (mineralna, bogata sumporom, blago alkalna). Uspešno pomaže u lečenju svih oblika reumatizma, neuroloških oboljenja, posttraumatskih stanja, bolesti organa za varenje, ginekoloških i kožnih oboljenja.

(ekapija.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti