NEDIMOVIĆ O SLADOLEDIMA SA PESTICIDIMA: Stigli su u Srbiju, već ih uništavamo!

Novosti online

03. 08. 2021. u 14:14

BRANISLAV Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potvrdio je da su i u Srbiju stigli paketi sladoleda M&M, Snickers i Twix, koji sadrže prekomerne pesticide, kao i da ih već ih uništavaju.

НЕДИМОВИЋ О СЛАДОЛЕДИМА СА ПЕСТИЦИДИМА: Стигли су у Србију, већ их уништавамо!

Foto N. Fifić

- RASFF, evropski sistem za bezbednost hrane, obavestio nas je juče u 17.28 sati, tačnije španske kolege su nas obavestile da u sistemu imaju problem s određenim serijama pojedinih vrsta sladoleda i da su neke i stigle do nas. Veterinarska inspekcija odmah je postupila po ovom obaveštenju i iz magacina povukla sve problematične sladolede i radi se na njihovom uništavanju. Još istražijemo da li su sladoledi iz te serije i već negde u prodaji, pa da ih povučemo i uništimo - kaže Nedimović.

Dodaje da reč o sladoledima M&M, Snickers i Twix koji koji sadrže stabilizator „Lygomme FM 4600/Box25/STD/E800" - etil oksid, iznad dozvoljenih granica. Broj lota aditiva koji je ugraden u sladoled je 0013925497. Proizvodi su uvezeni iz Francuske u više EU zemalja, a za Srbiju uvoznici su Frikom i Mark Balkan Ist Nami - navedeno je.

Podsetimo, prethodnih dana su brojni sladoledi povučeni iz Hrvatske.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)