MALI: Penzioneri imaju kontinuiranu podršku države

Tanjug

03. 08. 2021. u 12:44

MINISTAR finansija Siniša Mali odbacio je danas kao netačne tvrdnje da država isplaćuje 20.000 dinara penzionerima u februaru iduće godine zbog izbora i podsetio da penzioneri imaju kontinuiranu podršku države.

МАЛИ: Пензионери имају континуирану подршку државе

Foto: Tanjug/D.K.

Mali je za Tanjug izjavio da su penzioneri prošle godine, u vreme pandemije, dobili jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, zatim pomoć od 100 evra, kao i pomoć od još po 5.000 dinara u decembru, ali i da ove godine dobijaju ukupno od države 130 evra, dodajući da će pomoć stići u septembru, novembru i decembru.

- Koji su izbori bili tada i da li ćemo imati neke izbore do kraja godine pa isplaćujemo pomoć - upitao je Mali.

Pored toga, podsetio je i da je država u januaru ove godine uvećala penzije za 5,9 odsto i ponovo upitao koji su izbori bili tada.

- Mi kontinuirano pomažemo našim najstarijim sugrađanima. Kada smo videli da imamo manji deficit i višu stopu rasta, naravno da nam je to otvorilo prostor za narednu godinu da povećamo penzije za oko 5,5 odsto - rekao je Mali.

Govoreći o izborima, Mali je istakao da političkim partijama ne može poene da donese samo jedna aktivnost, već celokupna politika, i dodao da je pomoć najstarijim sugrađanima samo jedna od ekonomskih aktivnosti sadašnje vlasti koja se sprovodi iz meseca u mesec.

Ministar je naglasio da se najavljena pomoć od 20.000 dinara odnosi na sve penzionere i dodao da neće biti potrebe da se prijavljuju za tu pomoć, već će novac biti isplaćen po evidenciji PIO fonda.

Mali je kazao da penzije iz godine u godinu rastu i dodao da od završetka fiskalne konsolidacije rastu brže nego ranije.

- Penzije su veće od nivoa koji je bio 2014. godine, sa povećanjem koje smo imali u januaru od 5,9 odsto, penzije su danas veće za 29 odsto - zaključio je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije