"GEOKS" I ZVANIČNO IDE IZ VRANJA: Kompanija Tehnic Development doo obavestila radnike da će biti u likvidaciji

J. S.

02. 08. 2021. u 22:10

KOMPANIJA Tehnic Development d.o.o., kako se u Srbiji zove preduzeće preko kojeg je poslovao "Geoks", u ponedeljak je i zvanično obavestila radnike da je društvo donelo odluku o likvidaciji, te da će im rešenja o otkazu biti poslata na njihove kućne adrese kao i da zaposleni imaju prava na određenu novčanu nadoknadu javljanjem Nacionalnoj službi za zapošljavanje u roku od 30 dana od prestanka radnog odnosa.

ГЕОКС И ЗВАНИЧНО ИДЕ ИЗ ВРАЊА: Компанија Tehnic Development doo обавестила раднике да ће бити у ликвидацији

Radnike porukom na oglasnoj tabli obavestili da više ne rade

Ovo obaveštenje okačeno je na oglasnoj tabli, jedina je i prva zvanična informacija od strane kompanije upućene radnicima koji su još pre nekoliko meseci izrazili bojazan da Italijani odlaze iz Vranja.

Kao razlozi za gašenje "Geoksa" u obaveštenju su navedeni teški uslovi poslovanja čitave grupacije, još od 2018. godine, gašenje velikog broja prodavnica "Geoksa" u čitavom svetu, i smanjeno interesovanje kupaca za proizvodni program ove firme, što je dodatno postalo izraženo tokom pandemije.

Ovim je stavljana tačka na višemesečne spekulacije na temu odlaska italijanskog investitora iz Vranja, čime oko 1.200 radnika ostaje bez posla. Kompanija "Geoks" u Vranju je poslovala od 2016. godine. U više navrata iz državnog vrha rečeno je da radnici neće ostati bez posla, najpre je to tokom nedavne posete rekla premijerka Ana Brnabić, a zatim i potvrdio predsednik Aleksandar Vučić koji je konkretno najavio dolazak novog investitora, te da će osamdeset odsto radnika koji su ostali bez radnog mesta zatvaranjem fabrike obuće italijanske kompanije "Geoks" dobiti novi posao.

NISU MOGLI DA PRATE RAST PLATA

PREMIJERKA Ana Brnabić je, nakon što je kompanija "Geoks" iz Vranja obavestila zaposlene da ide u stečaj, izjavila da je uverena da će se u najkraćem roku naći posao za ljude koji su radili u "Geoksu", te da garantuje da niko neće biti zaboravljen. Brnabićeva je rekla da je to proces koji se prirodno dešava kada postoje rast i razvoj jedne ekonomije, te da "Geoks" - ne može da izdrži rast minimalne zarade u Srbiji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna