IMA LI U SRBIJI SLADOLEDA KOJI SU POVUČENI U HRVATSKOJ: Ministar Nedimović rešio nedoumice - Ovo je zvanična procedura

Novosti online

01. 08. 2021. u 15:35

BRANISLAV Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izjavio je da u Srbiji nema sladoleda i voćnih jogurta zatrovanih pesticidima, kao što je to slučaj u Hrvatskoj.

ИМА ЛИ У СРБИЈИ СЛАДОЛЕДА КОЈИ СУ ПОВУЧЕНИ У ХРВАТСКОЈ: Министар Недимовић решио недоумице - Ово је званична процедура

M. Anđela

- Kod nas nisu stigle sporne pošiljke, što je potvrđeno i na RASFF, to je evropski infomacioni sistem za kontrolu pošiljki hrane. U Srbiji nije bilo isporuka tih spornih serija sladoleda i voćnog jogurta - kaže Nedimović.

On objašnjava da, kad je nešto od hrane sporno, odmah iz Brisela ide obaveštenje svim zemljama.

Foto N. Fifić

 

- Kad se, bilo gde na prostoru Evropske unije ili zemlja koje su pridružene, pojavi bilo kakva sporna hrana, to se sve pokazuje preko RASFF, u kome se vidi da u Hrvatsku jesu stigli sladoledi i voćni jogurt koji sadrže pesticide. Ali kod nas ih nema - navodi Nedimović i dodaje da je poslednji put neka sporna pošljika kod nas stigla prošle godine iz Rumunije, i to nekih voćnih jogurta, što je odmah povučeno s tržišta.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede danas je povuklo još tri vrste sladoleda zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje. Prethodno su povučeni sladoledi "Snickers", "Twix""Bounty", "M&Ms", kao i dva voćna jogurta "Dukatos".

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)