SKLAPAJU SE DEONICE MORAVSKOG KORIDORA: Autoput gotov do 2024. godine

B.Ca.

22. 07. 2021. u 15:04

DEONICA Moravskog koridora od Pojate do Kruševca biće gotova sledeće godine, Čačak - Kraljevo biće završena sredinom 2023. a čitav autoput na tom koridoru najkasnije polovinom 2024. godine.

СКЛАПАЈУ СЕ ДЕОНИЦЕ МОРАВСКОГ КОРИДОРА: Аутопут готов до 2024. године

Foto V. I. / Grad Čačak

Kako je rekao Aleksandar Antić direktor Korodora Srbije, ukupna dužina Moravskog koridora je 112 kilometara sa 63 mosta, a radi se i kompletna hidrotehnička regulacija Zapadne Morave, u dužini od 59 kilometara

- Sada je na koridoru 68 gradilišta sa gotovo 2.000 ljudi i noću se izvode radovi koji ne podnose izuzetno visokre temperature - kađe Antić. - Otvoreni su radovi na 5,5 kilometara budućeg autoputa između Rume i Šapca, čija ukupna dužina je 21 kilometar.

Antić je najavio da autoput od Rume do Šapca, zaključno sa mostom, biti završen u prvoj polovini 2023. godine. Brza saobraćajnica od 55 kilometara od Šapca do Loznice biće završena 2024. godine. najavio je da će početkom 4. kvartala krenuti sa radovima na terenu od Niša ka Merošini, na autoputu Mira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALI IZ VAŠINGTONA: Investitori imaju poverenje u srpsku ekonomiju i njen potencijal za rast (FOTO)