ŠAMPION PREDUZETNIŠTVA: Loznica potvrdila svoju lidersku ulogu

V. MITRIĆ

21. 07. 2021. u 23:35

PREDSTAVNICI Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) danas su gradonačelniku Vidoju Petroviću u Gradskoj upravi Loznice uručili još jedno iz niza velikih i značajnih priznanja za grad Loznicu pod nazivom Šampioni preduzetništva za 2020. godinu.

ШАМПИОН ПРЕДУЗЕТНИШТВА: Лозница потврдила своју лидерску улогу

Foto: V. Mitrić

- Loznica je i danas potvrdila svoju lidersku ulogu u oblasti lokalnog razvoja svog preduzetništva - istakla je direktorka NALED Violeta Jovanović.

Prema njenim rečima, “ovo takmičenje je jedna od stimulativnih mera nacionalnog programa suzbijanja sive ekonomije što je najbolje merilo iz segmenta rada lokalne administracije iz kojeg se vidi koliko naši gradovi i opštine daju podršku onima koji žele da se posvete vlastitom poslovanju i biznisu“.

- Pravo je zadovoljstvo što smo u jednoj godini velike krize, izazvane pandemijom, zajedno sa našom državom i našom vladom uspešno kroz niz aktivnih mera dali važne podsticaje domaćim privrednicima i doprineli vitalnosti njihove proizvodnje - kaže gradonačelnik Vidoje Petrović.

Loznica u minuloj godini beleži povećanje preduzetničkih radnji za 131, a za 16 povećan je i broj privrednih društava.

- Takvi podaci su za ponos svake lokalne zajednice kao što je naša koja ima integrisan pristup sa vladinim i nevladinim sektorom, odlično partnerstvo sa lokalnim privrednicima i predstavnicima inostranih nkompanija koje rade u Loznici - kaže gradonačelnik Loznice. - To se svakako primećuje i kroz najnovije prihode u budžetu grada koji su u prvom polugodištu uvećani za 258 miliona dinara u poređenju sa istim periodom lane, pri čemu se izdvajaju prihodi iz zarada i iz poreza na imovinu. To govori da imamo porast broja zaposlenih i realnih zarada, i s druge strane, da se povećava poreska osnovica broja korisnika novoigrađenih kvadrata industzrijskih, poslovnih i stambenih objekata - kaže Petrović uz podsećanje da osam godina nisu menjane poreske osnovice koje su među deset lokalnih zajednica gde su najniže.

Takmičenje gradova i opština “Šampioni preduzetništva 2020”, pokrenuli su NALED i Republički sekretarijat za javne politike, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i uz podršku projekta nemačke razvojne saradnje “Reforma javnih finansija - Agenda 2030” koji implementira GIZ. Cilj takmičenja bio je da se podstaknu lokalne samouprave na aktivno uključivanje u stimulisanje preduzetništva i legalnog poslovanja, kao i da se prepoznaju primeri najbolje prakse u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a