PONOVO ĆE RADITI FABRIKA STAKLA: Vučić saopštio sjajnu vest za Paraćin - tri zainteresovana investitora

Novosti online

21. 07. 2021. u 09:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ponovo raditi fabrka stakla u Paraćinu i da su za nju zainteresovani investitori iz Švajcarske, Austrije i Slovenije.

ПОНОВО ЋЕ РАДИТИ ФАБРИКА СТАКЛА: Вучић саопштио сјајну вест за Параћин - три заинтересована инвеститора

Foto: Printscreen/Pink

- Mislim da imamo tri zainteresovana ponuđača - Švajcarce, Austrijance i Slovence. To su dobri kupci, a ne kao oni što su bili pre koji su tu samo hteli da opljačkaju - rekao je Vučić tokom obilaska Despotovca.

Predsednik je naglasio da će to dodatno promeniti na bolje situaciju u celom tom okrugu.

Takođe, kazao je da će Gilje postati važan centar kada tu bude prošla brza pruga i da će tu stanicu koristiti Jagodinci.

Vučić očekuje da će do kraja septembra biti potpisan prvi ugovor sa EU za brzu prugu Beograd - Niš, kao i da će se prvo raditi deonica Đunis - Stalać od 17,5 kilometara.

- To će dodatno da znači za celo Pomoravlje kao i dodatno privlačenje investitora u ovaj deo Srbije - naglasio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel