FABRIKA STAKLA BANKROTIRALA: Poverilac povukao plan za reorganizaciju SFS u Paraćinu

Z. RAŠIĆ

16. 07. 2021. u 10:30

PRIVREDNI sud u Kragujevcu u postupku stečaja nad paraćinskom "Srpskom fabrikom stakla" 12. jula doneo je rešenje kojim je proglašeno bankrotstvo te fabrike, a stečajnom upravniku naloženo je da bez odlaganja započne postupak unovčenja stečajne mase.

ФАБРИКА СТАКЛА БАНКРОТИРАЛА: Поверилац повукао план за реорганизацију СФС у Параћину

Foto Z. Rašić

Protiv ovog rešenja moguća je žalba Privrednom apelacionom sudu Beograd u roku od osam dana od njegovog prijema, ali kako saznajemo od stečajnog upravnika Saše Jovanovića, za žalbu nema osnova.

- Stečaj se vodi ili po planu reorganizacije ili u postupku bankrotstva, a u ovom slučaju se nastavlja putem bankrotstva. Najvažnije je da firma nastavlja da radi sve do prodaje, a verovatno će neko da je kupi iz bankrotstva. Proizvodnja ambalažnog stakla se odvija normalno sa oko 600 ljudi - rekao nam je, u telefonskom razgovoru, Jovanović.

Kako se u obrazloženju rešenja koje je potpisao stečajni sudija Branislav Jovović - ujedno predsednik kragujevačkog Privrednog suda - navodi, bankrotstvo SFS je proglašeno jer je podneskom od 6. jula ove godine podnosilac Plana reorganizacije - razlučni poverilac d.o.o. "Korp investment" Beograd, povukao Plan reorganizacije stečajnog dužnika. Budući da u roku od devedeset dana od dana otvaranja stečajnog postupka nije podnet nijedan drugi plan reorganizacije, po Zakonu o stečaju proglašeno je bankrotstvo.

REORGANIZACIJA POVUČENA

BEOGRADSKA firma Plan reorganizacije SFS podnela je Privrednom sudu 11. decembra lane u svojstvu ovlašćenog predlagača, da bi 14. januara dostavila preuređen plan. Sudija je, potom, 14. aprila pozvao poverioce na razmatranje i glasanje o predlogu plana, ali je ročište za glasanje odloženo na zahtev podnosioca plana. Epilog se dogodio 6. jula, kada je "Korp investment" Plan reorganizacije SFS definitivno povukao, čime su se stekli zakonski uslovi za proglašenje bankrotstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKENER ČITA ČETIRI PUTA BRŽE:  Od juna na Tesli automatski pregled pasoša